Su yalıtımı izolasyon

Su Yalıtımı

Su Yalıtımı 

 

Binalarda en üst yapı olan çatılar pek çok etkenden olumsuz yönde etkilenmektedir. Binaya en yukarıdan gelecek su ve zararlı etkilerinden korunmak, aynı zamanda biriken su tahliyesini yapmak için gerekli olan uygulamalara su yalıtımı adı verilir. Özellikle kullanılan yöntemlere kısaca değinmek gerekirse; 

Membranlar: APP esaslı olan en genel kullanılan su yalıtım malzemelerinden biridir. 

Plastomerik yalıtım örtüleri: APP kullanılarak dayanıklılığı yükseltilen, sıcak iklim koşullarında kullanmaya elverişli olan üründür. 

Elastomerik yalıtım örtüleri: Bu tür membranlar daha ziyade soğuk iklim koşullarında ve esnekliğin korunmak istenmesi durumlarında yer alır ve düşük sıcaklıktaki yerlerde bile esnek kalmayı başarırlar. 

Kiremit altı su yalıtım örtüleri: Eğimli çatılarda, kaplamanın altına serilen, su çekme dayanımı son derece yüksek ve uzun süre su geçirmezlik sağlayan üründür. 

Sürülerek gerçekleştirilebilecek izolasyon malzemeleri arasında da; 

Çimento esaslı çatı su yalıtım malzemesi: Çimento esaslı olan ürün su ile karıştırılarak sürülür ve bu şekilde kullanılır. 

Poliüretan esaslı malzeme: Bu tarzdaki malzemeler %400 oranında elastiktir. Yüzeylere rulo ve fırça ile uygulanabilirler ayrıca püskürtme ile de uygulanan türleri yer almaktadır. 

Akrilik esaslı malzeme: Su ile inceltilip, beton yüzeylere sürülür veya püskürterek uygulanır. Astarı ile beraber 3 kat uygulanır. 

Bitüm esaslı malzeme: Pasta ve likit halinde kauçuk olmak üzere 2 çeşittir. 

Eğimli Çatılarda Su Yalıtımı Nasıl Yapılır? 

Çatının yağış sularını bekletmeden akıtması için yapılmış meyilli yüzeyli çatılara denir. Çatılar eğimleri orantısında da 3’e ayrılır. Çatı eğimlerinin belirlenmesinde cinsi, binanın görüntüsü ve iklim şartları öne çıkmaktadır. Eğimli çatılarda su yalıtımı alüminyum kaplı membranlar ve arduvaz ürünler kaplanarak uygulanır. Eğimli çatılar zor işlenmesi nedeniyle pek çok zorluk içermektedir. Bütün yalıtım malzemelerinin uyumlu halde olması da sorun yaşanmamasına neden olacaktır. 

Teras çatılarda yalıtım uygulamasına geldiğimizde ise; teras çatılar da üstlerinde gezilen ya da gezilemeyen olmak üzere 2’ye ayrılıyor. Üzerinde gezilebilen teras çatılar helikopter pisti, otopark ya da dinlenme alanı gibi amaçlarda kullanılabiliyor. Üzerinde gezilmeyen teraslar da daha ziyade dış ortamdan korunma amaçlı az yağışlı bölgelerde tercih sebebidir. 

TAKİP EDİN

Diğer Hizmetler

AHŞAP ÇATI MI YAPTIRACAKSINIZ? ÇATI TAMİRİ VE YAPIM HİZMETLERİ İÇİN BİZİ ARAYIN TEKLİF ALIN